Κυριακή 23 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Γροθιά στον αντικομμουνισμό και τους φορείς του

Πλήθος εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ για την καταδίκη της ευρωενωσιακής εκστρατείας

Ισχυρό ΚΚΕ - Λαϊκή Συμμαχία - Διεθνισμός είναι η απάντηση στην αντικομμουνιστική επίθεση της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών
Ισχυρό ΚΚΕ - Λαϊκή Συμμαχία - Διεθνισμός είναι η απάντηση στην αντικομμουνιστική επίθεση της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών
Σε κάθε γωνιά της χώρας, σε χώρους με συμβολικό περιεχόμενο, σε τόπους μαρτυρίων, φυλακίσεων και εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών αντιφασιστών, αλλά και σε κεντρικά σημεία των πόλεων καλούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ τους εργαζόμενους και τη νεολαία σήμερα, αύριο και μεθαύριο, για να εκφραστεί μαχητικά η καταδίκη της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας παραχάραξης της Ιστορίας και εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό.

Στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο, το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων - διαδηλώσεων που διοργανώνουν οι ΚΟ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Κυριακή:

-- Στην Πάτρα, συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων και πορεία στα Ψηλά Αλώνια, στον τόπο όπου κρεμάστηκαν 13 ΕΑΜίτες από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 9 του Μάη 1944. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Αμαλιάδα, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Μπελογιάννη και πορεία στην πόλη. Θα μιλήσει ο Κοσμάς Αλεξίου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας.

-- Στο Ναύπλιο, συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο μνημείο στο Βράχο της Ακροναυπλίας και στη συνέχεια πορεία στην πόλη, όπου γίνεται η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Κεφαλονιά, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου και πορεία στο μνημείο των πεσόντων ΕΠΟΝιτών. Θα μιλήσει ο Σπύρος Φαρακλός, Γραμματέας της ΝΕ.

  • Αύριο, Δευτέρα 24 του Αυγούστου:

-- Στην Καλαμάτα, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στη Φραγκόλιμνα, τόπο μαζικής ταφής το 1944 και πορεία στην πόλη στο καφενείο όπου το 1946 δολοφονήθηκαν ΕΑΜίτες από τη συμμορία των Χιτών με τον γνωστό αρχηγό Μαγκανά. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Οικονομάκος, Γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας.

-- Στη Σπάρτη, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία της πόλης και πορεία στις ιστορικές φυλακές της Σπάρτης. Θα μιλήσει ο Δήμος Λεβεντάκης, μέλος της ΝΕ Λακωνίας.

-- Στην Τρίπολη, συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στα δικαστήρια, στο γνωστό «θανατοδικείο» της Τρίπολης μετά την Κατοχή, και πορεία στην πόλη. Θα μιλήσει ο Γιάννης Φράγκος, μέλος της ΝΕ Αρκαδίας.

-- Στην Κόρινθο, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο Συνοικισμό, στην πλατεία Ηλιόπουλου, και πορεία στην πόλη. Θα μιλήσει ο Γιώργος Λάμπας, Γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας.

  • Την Τρίτη 25 του Αυγούστου:

-- Στη Ζάκυνθο, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σολωμού μπροστά στο μνημείο των πεσόντων μαχητών του ΕΛΑΣ και πορεία μέχρι τη Νομαρχία. Θα μιλήσει ο Γιάννης Κορφιάτης, μέλος της ΝΕ Ζακύνθου.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν εκδηλώσεις σήμερα, Κυριακή:

  • Στις 10 π.μ. στα Καλύβια, προς τιμήν των 56 εκτελεσμένων και 3 κρεμασμένων που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας τους Γερμανοφασίστες κατακτητές.
  • Στις 7.30 μ.μ. στη Γαβαλού, όπου τα 17 χωριά της Μακρύνειας στις 27-28-29 του Ιούλη 1943 δέχτηκαν βίαιη επίθεση από τα χιτλερικά στρατεύματα και τους συνεργάτες τους.
Στη Θεσσαλία

Αύριο, Δευτέρα 24 του Αυγούστου, προγραμματίζονται:

  • Στη Λάρισα, στις 7 μ.μ., πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Στα Τρίκαλα, στις 8 μ.μ., πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Στην Καρδίτσα, στις 7 μ.μ., πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Στο Βόλο, στις 7.30 μ.μ., πορεία από το Δημαρχείο Βόλου στο χώρο της προφεστιβαλικής εκδήλωσης της ΚΝΕ, στην πλατεία του δημαρχείου της Νέας Ιωνίας.
Σε Μακεδονία και Θράκη

Την Τρίτη 25 του Αυγούστου, οι Κομματικές Οργανώσεις Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ διοργανώνουν μαζικές εξορμήσεις σε Βέροια, Νάουσα, Κιλκίς, Εδεσσα και Γιαννιτσά, καθώς επίσης σε:

  • Αλεξανδρούπολη, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο και πορεία προς το Καπνομάγαζο, το οποίο την περίοδο της Κατοχής λειτούργησε ως φυλακή για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.
  • Καβάλα, στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στις καφετέριες στην παραλία της πόλης.
  • Σέρρες, στις 8 μ.μ. συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας και θα περάσει από τις παλιές φυλακές (σημερινά δικαστήρια), το τότε στρατοδικείο που οι μόνες αποφάσεις του ήταν «εις θάνατον» (γωνία πλατείας ΙΚΑ και Εθνικής Αντίστασης), τον πλάτανο όπου έγινε άνανδρη δολοφονία αγωνιστών, το Β' Κοιμητήριο Σερρών, όπου γίνονταν όλες οι εκτελέσεις των καταδικασμένων αγωνιστών από τα στημένα στρατοδικεία.
  • Κατερίνη, στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει από το Σιντριβάνι και θα περάσει από το σημείο όπου ήταν παλιά το κτίριο της Ασφάλειας με κατάληξη και πάλι στο Σιντριβάνι.
  • Κομοτηνή, στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πικετοφορία.
  • Ξάνθη, στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Ακόμα, την Πέμπτη 27 Αυγούστου στη Δράμα, στις 10 π.μ. συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία προς το μνημείο πεσόντων του ΔΣΕ.

Σε άλλες πόλεις

-- Στα Χανιά, σήμερα, Κυριακή, στις 8.30 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία του Γαλατά με ομιλητή τον Νίκο Παπαντωνάκη, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής. Η εκδήλωση γίνεται σε μια περιοχή όπου έγιναν μεγάλες μάχες με τους χιτλερικούς κατά τη διάρκεια της μάχης της Κρήτης και δίπλα βρίσκεται ο Γολγοθάς, τόπος όπου εκτελέστηκαν χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι πατριώτες από τους φασίστες.

-- Στο Ηράκλειο, αύριο, Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ. στη Νομαρχία, στο ύψος του πρώην ξενοδοχείου «Πέτρα», στο σημείο όπου έπεσε δολοφονημένος από το εμφυλιοπολεμικό καθεστώς ο κομμουνιστής συνδικαλιστής Χρήστος Χατζηγεωργίου. Θα μιλήσει ο Μιχάλης Κασαπάκης, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στα Γιάννενα, αύριο, Δευτέρα, στις 8 μ.μ., στο Ρολόι, σύμβολο της αντιφασιστικής αντιστασιακής δράσης της πόλης.

-- Στην Κέρκυρα, αύριο, Δευτέρα, στις 8 μ.μ., συγκέντρωση έξω από τις φυλακές, απ' όπου έχουν περάσει στελέχη του κομμουνιστικού κινήματος και του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και ο Γραμματέας του Κόμματος Νίκος Ζαχαριάδης.

-- Στη Λευκάδα, αύριο, Δευτέρα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Στη Ρόδο, αύριο, Δευτέρα, στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Κύπρου.

-- Στο Λαύριο, τη Δευτέρα 31 του Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση - συναυλία στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ